sâm. apr. 20th, 2024

Un avion de tip MIG Lancer 21 s-a prăbușit, astăzi, într-o comună din județul Maramureș. Informația a fost confirmată și de oficiali ai Ministerului Apărării Naționale.

Știrea este în curs de actualizare

Inițial, surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că acidentul s-ar fi produs în zona Reghin – Dedrad.

Din fericire, pilotul s-a catapultat.

MIG-ul ar fi decolat de la baza din Câmpia Turzii, județul Cluj.

Surse medicale mai spun că pilotul a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la spital. 

Primarul comunei Batoș, Dinu Cotoi, a declarat pentru Știrile Pro TV că a văzut cum avionul era în picaj, astfel că a sărit în ajutorul pilotului împreună cu viceprimarul comunei.

”Avionul s-a prăbușit în extravilanul localității, nu a afectat nicio gospodărie, pe nimeni. Pilotul este bine, asta e. Am fost cu domnul viceprimar pe fază, să zicem, am văzut din aer că are probleme și am acționat să-l salvăm pe el.” – a spus edilul.

Comunicatul oficial al MApN:

”O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului”.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *