sâm. apr. 20th, 2024

Peste 9.300 de persoane au rezervat Dacia Spring, cea mai ieftină mașină electrică din Europa, la mai puțin o lună de la lansarea precomenzilor, potrivit datelor transmise de companie.

Astfel, de la deschiderea precomenzilor în data de 20 martie, peste 9.300 de clienți au rezervat deja un vehicul Spring, mașina electrică având „un succes imediat în cele cinci țări care au deschis precomenzile în prima zi a primăverii: România, Franța, Germania, Italia și Spania”.

Cele mai multe rezervări vin din România, circa 6.000, fiind deschisă deja o listă de așteptare. Interes crescut a venit și din Franța.

În luna aprilie s-au deschis precomenzile pentru Dacia Spring și în Austria, Belgia, Danemarca, Elveția, Luxemburg, Olanda și Portugalia.

Dacia a deschis pe 20 martie, precomenzile pentru versiunea «Comfort Plus», modelul mai scump al Dacia Spring, cu un preț de 18.100 euro (TVA inclus). Ulterior vor fi deschise precomenzile pentru versiunea de echipare «Comfort», disponibilă la preţul de 16.800 Euro (TVA inclus). O variantă destinată clienţilor de flote va fi de asemenea disponibilă, la acelaşi preţ: 16.800 euro (TVA inclus).

Dacia Spring este oficial cea mai ieftină mașină electrică din Europa.

În România, Dacia Spring poate fi cumpărat cu numai 7.700 de euro. Acest preț este valabil doar în cazul în care cumpărătorul îndeplinește două condiții esențiale. Prima este ca achiziția să se realizeze prin intermediul programului „Rabla Plus”, prin care se poate accesa o subvenție de aproximativ 9.000 de euro pentru achiziția mașinilor 100% electrice. Cea de-a doua este ca la schimb să se caseze și un vehicul vechi, prin Rabla Clasic.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 de kilometri conform ciclului WLTP şi de 305 kilometri conform ciclului WLTP City, care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat.

Dacia Spring beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Modelul este disponibil, încă de la lansare, în trei culori – Kaoline White, Cenote Blue şi Lightning Silver, la care se va adăuga, ulterior, o a patra opţiune – Goji Red.

Garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 de kilometri pentru vehicul şi de opt ani sau 120.000 de kilometri pentru bateria electrică.

Primele mașini Dacia Spring vor fi livrate în septembrie 2021.

Sursa foto: Dacia

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *