sâm. apr. 20th, 2024

Doliu în Casa Regală a Marii Britanii! Prințul Philip a murit azi, 9 aprilie, iar apropiații se pregătesc să-și ia adio de la el și să-l conducă pe ultimul drum. Care a fost dorința cea mai mare a soțului Reginei? Cum va fi acesta înmormântat?

Cum va fi înmormântat Prințul Philip?

Prințul Philip s-a stins din viață azi, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Conform dorinței sale, acesta nu va avea o înmormântare de stat, ci una ceremonială regală la Windsor, cu o procesiune militară. Steagurile Union Jack urmează să fie coborâte în bernă în Marea Britanie.

Anunțul decesului ducelui de Edinburgh a fost făcut oficial de către membrii înalți ai familiei regale, inclusiv prințul Charles și ducele de Cambridge. Amintim că ultima oară când Casa Regală a purtat doliu a fost în anul 2002, tot într-o zi de 9 aprilie, atunci când a murit Regina-mamă a Marii Britanii, Elisabeta.https://22a70cd4534a48773c3d8907faceffcf.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

„Cu o durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a decedat pașnic în această dimineață la Castelul Windsor. Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care îi deplâng trecerea în neființă”, a fost mesajul Familiei Rgeale.

Ducele în vârstă de 99 de ani a părăsit spitalul pe data de 16 martie, după o lună de la internare pentru o infecție, ulterior suferind o intervenție cardiacă. El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat și de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în luna decembrie a lui 2011.

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *