Dum. ian. 23rd, 2022

Un copil de 10 ani din Marea Britanie este obligat să parcurgă zilnic un drum dus-întors de peste 270 de km ca să meargă la școală, după ce familia sa a rămas fără locuință și a fost plasată temporar într-un hotel din alt oraș, scrie The Guardian.

Este o situație obișnuită în UK, unde există o criză a locuințelor sociale, în timp ce prețul proprietăților a crescut semnificativ, motiv pentru care nu multe persoane reușesc să își cumpere o locuință.

Isaac trăiește momentan în Manchester, dar merge în fiecare zi la școală în Birmingham, oraș aflat la o distanță de aproape 140 de kilometri. Familia sa face acest drum în fiecare zi, de două luni.

„M-am culcat imediat cum am ajuns acasă și m-am trezit a doua zi. Ne trezim la 5 dimineața și la 6 plecăm. Mama și tata cred că educația e importantă așa că mă duc mereu la școală”, a declarat Isaac.

Directoarea școlii primare St. Clare, unde învață copilul, a declarat că situația acestuia nu este neobișnuită. Mulți dintre elevi parcurg distanțe mari în fiecare zi ca să participe la ore.https://fca4ef2f2de66bea886f34b9766b8504.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

„Sunt foarte mândră de Isaac, a arătat o mare dorință de a continua să vină la școală. Dar nu ar trebui să avem copii care trebuie să treacă prin încercări de acest fel”, a spus Victoria Rivett.

În acest moment, 3.500 de familii din Birmingham trăiesc în spații de cazare temporare – hoteluri, centre pentru persoane fără adopost sau proprietăți ale consiliului local. Aceste lor se află pe lista de așteptare pentru o locuință socială.

Sursa: The Guardian

sursa aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *