Xi Jinping a ordonat armatei Chinei să fie gata de război ”în orice secundă”

În primul său ordin din acest an către forțele armate ale țării, președintele Chinei, Xi Jinping, a subliniat necesitatea ”pregătirii soldaților pentru luptă cu normă întreagă”.

 

De asemenea, liderul chinez a spus că Armata de Eliberare a Poporului (AEP) trebuie să folosească fricțiunile din prima linie pentru a îmbunătăți capacitățile trupelor.

Xi, care conduce și Comisia Militară Centrală a Chinei (CMC), organismul superior de comandă, a declarat că AEP trebuie să fie gata să „acționeze în orice secundă”, în condițiile în care forțele armate ale țării au început luni antrenamentele și exercițiile militare ale anului.

De asemenea, el a ordonat AEP să „mărească substanțial” utilizarea tehnologiei în exercițiile sale, pentru a ține pasul cu ultimele evoluții în domeniul cunoștințelor militare și hi-tech. Potrivit South China Morning Post, acestea includ simulări pe computer și lupte online, precum și explorarea mai multor oportunități de a adăuga internet și tehnologie, termeni cunoscuți sub numele de tech + și web +.

”Armata de Eliberare a Poporului să crească integrarea de noi echipamente, noi forțe și noi tărâmuri de luptă în sistemele de antrenament și luptă”, a spus el.

Deși nu a specificat despre ce lupte din prima linie este vorba, trebuie menționat faptul că anul 2020 a cunoscut cel mai grav conflict al Chinei din ultimele decenii cu India, în regiunea de frontieră sud-vestică, care a dus la peste 20 de decese ale indienilor și la un număr nedivulgat de victime chineze.

Cele două părți au rămas blocate într-un conflict în Himalaya înghețată.

sursa aici

Lasă un răspuns