Noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie se răspândeşte mai rapid. OMS a fost alertată

Chris Whitty, responsabilul şef pentru sectorul sanitar în Marea Britanie, a anunțat că noua tulpină de coronavirus descoperită în țară se răspândește mai rapid. Acesta a precizat că au anunțat Organizația Mondială a Sănătății și că analizele asupra noii variante de SARS-CoV-2 continuă. Whitty a ținut că precizeze că nu există dovezi care să demonstreze că noua tulpină de virus provoacă o rată mai mare de coronavirus sau că anulează efectele vaccinurilor dezvoltate până acum.

 

Noua tulpină de coronavirus descoperită de britanici se răspândește mai repede

Șeful serviciului sanitar englez a declarat că datele prelimitare și creșterea rapidă a incidenţei îmbolnăvirilor în zona de sud-est a țării indică faptul că noua variantă de coronavirus se răspândește mai rapid.

Dată fiind această situație, el a precizat că „e mai vital ca oricând ca populaţia să continue să ia măsuri pentru a reduce răspândirea”.

„Nu există nicio dovadă care să arate că noua tulpină provoacă o rată mai mare de mortalitate sau că afectează rezultatele referitoare la vaccinuri sau tratamente. Totuși, verificăm în continuare aceste lucruri”, a mai transmis Chris Whitty, potrivit unui comunicat postat pe site-ul guvernului britanic.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a fost alertată și cercetările continuă.

sursa aici

Lasă un răspuns