Diego Maradona, idolul imperfect. Vestea morții lui a făcut înconjurul lumii

Diego Maradona, unul dintre cei mai mari jucători de fotbal din istorie, dacă nu cel mai mare, considerat Dumnezeul balonului rotund, a murit miercuri la 60 de ani. Îi împlinise la sfârşitul lunii octombrie, pe un stadion gol din cauza pandemiei, unde s-a dus ca să urmărească jocul echipei pe care o antrenează la Buenos Aires.

Apoi a avut nevoie de o operaţie pe creier. I s-a extirpat o tumoare cerebrală. Operaţia avut succes. Acum, familia a anunţat că a făcut un atac de cord, care i-a fost fatal.

Lumea întreagă a rămas înmărmurită la auzul veștii că legenda fotbalului Diego Armando Maradona a încetat din viață. Șefi de stat, de organizații, fotbaliști și alte celebrități au transmis mesaje emoționante în aceste momente în care sportul a suferit o imensă pierdere. Asta în timp ce Argentina, țara pentru care Maradona a obținut titlul mondial în 1986, a a decretat trei zile de doliu național.

În 1986, Argentina a câştigat Cupa Mondială cu Diego Maradona căpitan. În 1990, la Campionatul Mondial din Italia, Argentina a făcut 1 egal cu România. Golul românilor a fost marcat atunci de Gabi Balint. În 1994, la mondialul din SUA, Argentina a pierdut în faţa României, cu 2 la 3.  Dar Diego Maradona nu mai era în teren, ci în tribune. Fusese depistat cu substanțe interzise.

A fost supranumit „Dumnezeu” în Argentina, iar acum țara întreagă și mapamondul la unison sunt în stare de încremenire. Unul dintre cei mai talentați, carismatici și controvesați jucători din istorie, El Pibe D’Oro (băiatul de aur) a driblat prin viață la fel cum o făcea pe teren. A cunoscut gloria, s-a bucurat de succese uriașe și a oscilat între măreție și controverse. Talentul său uriaș a inspirat nenumărați fotbaliști și a încântat sute de milioane de fani, care simt acum că lumea balonului rotund și-a pierdut copilul neastâmpărat. Lasă în urmă amintiri nepieritoare. Nu și bani. Presa scria că în urmă cu trei ani nu mai avea în conturi decât 100.000 de dolari.

sursa aici

Lasă un răspuns