Cum a ajuns o artistă din Belgia să fie prințesă, după decizia unei instanțe

O artistă din Belgia și-a câștigat în instanță reptul de a fi recunoscută ca prințesă, după șapte ani de procese, în care a reușit să dovedească faptul că este fiica fostului rege al Belgiei, Albert al II-lea, relatează The Guardian.

Curtea de Apel de la Bruxelles a decis că Delphine Boël, în vârstă de 52 de ani, avea dreptul la o titulatură regală.

Boël va fi numită Delphine de Saxen-Coburg-Gotha, prințesă a Belgiei, a declarat avocatul ei pentru ziarul belgian Het Nieuwsblad. Cei doi copii ai ei, Joséphine și Oscar, vor fi, de asemenea, recunoscuți ca prinț și prințesă a Belgiei.

Într-un comunicat de presă, avocații lui Boël au declarat că este mulțumită că va fi tratată la fel ca ceilalți trei copii ai regelui Albert al II-lea, printre care se numără și actualul rege, Philippe.

„Este încântată de această decizie a instanței, care pune capăt unui proces lung și deosebit de dureros pentru ea și familia ei. O victorie în instanță nu va înlocui niciodată dragostea unui tată, dar oferă un sentiment de dreptate, întărit și mai mult de faptul că mulți copii care au trecut prin aceleași încercări vor găsi puterea de a le înfrunta.”

sursa aici

Lasă un răspuns