Actrița Draga Olteanu Matei a murit la 87 de ani. Era în stare gravă din cauza unei hemoragii digestive

Actriţa Draga Olteanu Matei a încetat din viaţă marți noapte, la Spitalul ”Sf. Spiridon”, din Iaşi, unde fusese internată în urmă cu câteva zile, pentru o hemoragie digestivă. Draga Olteanu Matei avea 87 de ani.

Şefa UPU SMURD Iaşi Diana Cimpoeşu a declarat că, în pofida eforturilor echipei medicale, starea actriţei s-a degradat, ea având multiple afecţiuni. În cursul zilei de marți medicul declara că Draga Olteanu Matei era în terapie intensivă cu suport respirator şi hemodinamic, fiind o pacientă ”extrem de fragilă”, care necesita în continuare menţinerea funcţiilor vitale.

Draga Olteanu Matei a avut o carieră de 55 de ani în teatru și film
Sursă foto: Arhivă Click!

”A suferit o hemoragie digestivă superioară, cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă şi cu afecţiuni cronice, boli cardiovasculare şi endocrine. O pacientă care a fost preluată în urgenţă. S-a început terapia şi investigaţiile diagnostice. Este în anestezie, terapie intensivă, pentru Clinica de Gastroenterologie şi Patologie Iaşi”, declara atunci medicul Diana Cimpoeşu, potrivit News.ro.

draga olteanu

Sursă foto: Arhivă Click!

Actriţa Draga Olteanu Matei, care a împlinit 87 de ani pe 24 octombrie, a fost internată în aceeaşi secţie, cea de la ATI a Spitalului Judeţean din Piara Neamţ, unde au ars sâmbătă cei 10 pacienţi. Vineri seara a fost transferată, în stare gravă la  Spitalul Sf. Spridon din Iași. Cadrele medicale au declarat că Draga Olteanu a suferit o hemoragie digestivă superioară, care le-a dat bătăi de cap. Celebra actriţă a intrat în comă, iar medicii şi-au dat toată silinţa să o stabilizeze şi au reuşit după două ore.

sursa aici

 

Lasă un răspuns