Preşedintele Chinei le-a spus militarilor să se „pregătească de război”. Ce ar putea urma

Preşedintele chinez Xi Jinping a transmis armatei “să-şi concentreze toată priceperea şi energia pentru a se pregăti de război”.

Declaraţia a fost făcută marţi cu ocazia unei vizite la o bază miliară din provincia Guangdong, potrivit agenţiei de stat Xinhua, citată de CNN.

În timpul inspecţiei din oraşul Chaozhou, la Corpul marin al Armatei Populare de Eliberare, preşedintele chinez le-a spus militarilor, potrivit Xinhua, “să rămână în stare de alertă ridicată” şi le-a cerut să fie “absolut loiali, oneşti şi de încredere”, transmite News.ro.

Scopul principal al vizitei sale la acestă bază militară a fost să susţină un discurs pentru marcarea a 40 de ani de la instituirea Zonei speciale economice Shenzhen, în 1980, un proiect care a atras capital străin şi care a jucat un rol important în dezvoltarea Chinei până la a deveni a doua putere economică a lumii.

Dar această vizită, notează CNN, a avut loc în contextul unor tensiuni între China şi SUA, cele mai pronunţate din ultimele decenii, neînţelegerile fiind legate de situaţia din Taiwan şi de pandemia de coronavirus.

Casa Albă a transmis luni Congresului că vrea să continue proiectuld e livrare către Taiwan a trei sisteme avansate de arme, conform unei surse din Congres, printre care şi sistemul de rachete HIMARS – High Mobility Artillery Rocket System.

sursa aici

Lasă un răspuns