Președintele Klaus Iohannis: ”Suntem într-o perioadă dificilă, într-un așa numit val 2!”

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că le-a solicitat premierului Ludovic Orban şi ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, “să evalueze în timp real necesarul de paturi de la terapie intensivă”, după creșterea numărului de infectări cu Covid-19.

 

 

Iohannis a reiterat apelul la cetăţeni să fie prudenţi şi să respecte cu stricteţe toate regulile de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

“Fac din nou apel la cetăţeni să fie prudenţi şi să respecte cu stricteţe toate regulile în vigoare”, a spus președintele.

Șeful statului a subliniat că, în contextul pandemiei de COVID-19, “nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor”.

Nu ne putem permite supraaglomerarea spitalelor şi imposibilitatea secţiilor de terapie intensivă de a mai primi şi trata cazurile severe. În acest sens, am solicitat prim-ministrului şi ministrului Sănătăţii să evalueze în timp real necesarul de paturi de la terapie intensivă şi să crească, de fapt, capacitatea secţiilor de terapie intensivă, pentru a fi pregătite şi pentru situaţii mai grave”, a declarat președintele într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

Iohannis: E ciudat că două instituţii guvernamentale dau rezultate diferite

 

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a apreciat marţi că este ciudat ca două instituţii guvernamentale să dea diferite cu privire la incidenţa cazurilor de COVID-19.

Șeful statului a subliniat că Guvernul trebuie să clarifice de urgenţă această situaţie.

“Este ciudat că două instituţii guvernamentale dau două rezultate diferite. După părerea mea, este o urgentă nevoie de corelare a datelor între aceste instituţii şi aştept ca Guvernul să clarifice aceste probleme de urgenţă”, a spus Iohannis.

Sinteza declarațiilor președintelui Klaus Iohannis:

– Cel mai dramatic este că în ciuda eforturilor dramatice ale medicilor, mulți, tot mai mulți români pierd lupta cu coronavirusul.

– Suntem într-o perioadă dificilă, într-un așa numit val 2.

– Nu înseamnă că trebuie să intrăm în panică.

– Am solicitat prim-ministrului să evalueze în timp real situația paturilor de terapie intensivă.

– Știu cât de grele și epuizante au fost aceste luni în care viața noastră s-a schimbat integral. Restricțiile sunt doar de moment. unele activități la care renunțăm acum pot fi recuperate. Viețile, mai ales celor dragi nouă, nu pot fi recuperate.

– Experiența din ultimele luni ne arată clar că situația poate fi ținută sub control prin respectarea regulilor sanitare. Acum avem mult mai multe informații medicale despre virus.

– Ne aflăm într-o perioadă de răspândire galopantă a noului coronavirus. Această perioadă nu va trece de la sine. O vom depăși doar respectând cu strictețe regulile. Suntem o națiine puternică, este momentul să o dovedim din nou.

sursa aici

Lasă un răspuns